8.12.14

Tüdruk Kolla- Sokike

Tüdruk Kolla- Sokike    

Elas kord tüdruk nimega Kolla- Sokike. Ta oli väga tore, tagasihoidlik ja lõbus laps. Kahjuks ei suhtunud kõik temasse just väga sõbralikult. Koolis narriti teda, kuna tal olid juukseotsad kollased ja ta kandis ainult kollaseid riideid..Tal olid kapis ainult ühed rohelised sukad, aga ühtegi teist värvi riietuseset peale kollase tal kapis polnud.

Kuna tal selles koolis sõpru polnud, otsustas Sokike kooli vahetada ja homme oligi tal esimene päev uues koolis.Ta lootis väga, et uues koolis  ei narrita teda. Esimesel päeval paluti tal klassi ees end tutvustada. Seda  ei osanud Sokike oodata ning hakkas ennast arglikult tutvustama: ,,Minu nimi on Kolla- Sokike ja mulle meeldib väga õppida, joonistada ning tantsida.“ Järsku küsis keegi tagant reast : ,,Miks sul on kollased juukseotsad?" Kolla tüdruk tardus ja vastas arglikult: ,,Ma ei tea, kui ma sündisin olid mu juuksed juba sellised!" Terve klass hakkas naerma ja Sokike läks kurvalt oma kohale.

Ta pidi üksi istuma. kuna mitte keegi ei tahtnud istuda tüdrukuga, kellel on kollased juuksed. Matemaatika õpetaja esitas klassile esimese küsimuse, aga keegi peale Sokikese ei osanud vastata. Kõik olid väga imestunud ja õpetaja kiitis Sokikest. Järgmisel päeval oli neil koolis kontrolltöö. Ka see töö õnnestus Sokikesel suurepäraselt! Kahjuks kõigil õpilastel nii hästi siiski ei läinud, aga Sokike oskas teisi lohutada ja oli nõus kõiki, kes soovisid, lahkelt õppimises aitama.

Õpetaja kiitis Sokikest üle klassi ja Sokike oli väga rõõmus. Sokike oli oma tarkusega võitnud kõigi poolehoiu ja enamus klassikaaslastest soovis saada tema pinginaabriks. Sokikesel oli aga hoopis muu plaan! Ta jäi ikka edasi üksi istuma, kuna teadis, et kui ta kellegagi koos istuks, ei pingutaks pinginaaber õppimises nii palju ja piiluks pigem Sokikese töö pealt.
Peagi jõudis kätte teise veerandi lõpp ja õpetaja pani välja veerandi hinded. Ja oh imet – tervel klassil olid ainult neljad ja viied. Kõik teadsin, keda selle eest tänada.

 Annabel

0 kommentaari:

Postita kommentaar