5.12.14

Kuldsärgikese seiklused

TÄNASEST KUTSUN TEID LUGEMA MEIE KLASSI ÕPILASTE KIRJUTATUD MUINASJUTTE

Kullasärgikese seiklused         William                
    
Kullasärgikesest sobiks ikka kolmapäeval rääkida. Kullasärgike sai oma nime sellepärast, et ta alailma kandis kuldset särki.Talle meeldis väga kõik kuldne.

Ükskord pidi Kullasärgike oma tädi juurde minema, kes elas Väike-Õismäel.Ta tädi oli haige ja Kullasärgike pidi talle viima kuldõunu, kuldmune, kuldõunamahla ja paki kuldset kommi.

Tee peal kohtas ta kuldset leoparti. Kullasärgike oli väga hirmunud, aga järsku tõstis leopard pea ja ütles: “Miks sa mind kardad, mul on kõht täis ja meel hea, ma ei teeks sulle midagi!“

Kullasärgike polnud enam hirmunud. Leopard küsis talt igasugu küsimusi: “Kuidas koolis läheb?“ Ja:  “Kas kuldõuna saad anda?“

Aeg läks mööda ja Kullasärgikese ema hakkas muretsema. Helises Kullasärgikese telefon ja ta sai teada, et on juba tund aega leopardiga lobisenud. Ta jättis leopardiga hüvasti ja läks tädi juurde. Tädi oli kuldtoidu üle väga rõõmus.

Kullasärgike ja kuldne leopard said headeks sõpradeks. Jõuludeks kinkis ta leopardile telefoni.Nad said nüüd üksteisega rääkida ka siis, kui  teineteisest kaugemal olid.


Kui nad veel surnud pole, siis on nad sõbrad edasi.                                 

0 kommentaari:

Postita kommentaar