9.12.14

Lillasallike

Lillasallike                                       


Elas kord... Vabandust! Elab veel tänapäevalgi üks imetüdruk planeedil Librukentosellomentonsah. Päris pikk nimi küll, aga lühemad on ära võetud. No mis siin ikka pikalt plärada, räägin teile temast ühe loo, siis saate temaga lähemalt tutvuda. Nimelt, tema nimi on Lillasallike.Ta ei ole üldse päris inimene, vaid suudab end hobuseks moondada. Siin siis temast lugu.

Kord jäi Lillasallikese vanaema Kristall haigeks ja Sallike läks talle igasuguseid häid asju viima. Tüdruk pidi küll kõik ise korjama, aga  sai ju end muuta ja tänu sellele sai ta kõik kiiresti kätte. Lõpuks oli tal korv igasuguseid lillasid asju täis: ploome, puruhakasid, need on mingid seal maal kasvavad viljad, kedomahiine, pidiveerusid, kemkamme ja epoteposid. Need kõik on sealt maalt pärit puuviljad, isegi ploomid pole sellised nagu meie maal. Hakkas ta siis minema, muidugi hobuse kujul.
Korraga kohtas ta ühte burgerit,  kes oli ka lilla. Burger küsis: “Kuhu lähed tütarlaps?”
 Lillasallike vastas: “Vanaema juurde lähen.”
 Burger tegi kurva ja samas armsa näo pähe ja palus luba kaasa tulla. Pärast mõne aja möödumist avastas Lillasallike, et õhtu on juba saabumas ja ta pole ikka veel vanaema juures. Tüdruk pani tuhatnelja kappama ja oli alles kell üheksa õhtul seal. Vanaema oli aga lahke ning lubas tal ööseks enda poole jääda.
 Hommikul oli Lillasallike välja puhanud ja asus teele. Alles õhtuks jõudis ta koju tagasi ning ema muutus väga rõõmsaks taas oma last nähes.

Ja kui nad veel surnud pole ... ! Mis mõttes? Nad elavad praegugi veel Librukentosellomentonsahi planeedil.


       Lembe

0 kommentaari:

Postita kommentaar