8.12.14

Rohevestike


 Rohevestike

 Ükskord ammu elas üks poiss, kelle nimi oli Rohevestike. Tema nimi oli selline sellepärast ,et tema vanaema oli talle kudunud rohelise vesti. Rohevestikesel ei olnud ainult rohelist vest, vaid tal olid rohelised püksid, pluus, tossud ja müts, aga talle meeldis  vest kõige rohkem ja ta hakkas ennast Rohevestikeseks nimetama ja nii teisedki. Rohevestike elas Rohemetsas, kus olid kõik asjad rohelised nagu majad, kõik puud, loomad ja külad .

Täna pidi ta minema metsa vanaemale vilju viima. Lisaks tervele varustusele lisas ema talle veel rohelise koti. Koos oma suure varustusega hakkas Rohevestike metsa poole sammuma. Ta läks oma turvalist teed mööda, kuid ikka sattus talle tee peale ette hunt. Rohevestike oli väga hirmunud ja  küsis: „Kuidas läheb?“
 Hunt aga vastas: „Hästi, väga hästi.“
 Rohevestike arvas,et hunt on kuri  ja tahab ta ära süüa. Ta ütles: “ Ma pean minema,  mu vanaema on haige.“
Hunt ütles: „Head aega ja jõua hästi kohale.“

Rohevestike kõndis  natuke aega ja siis hakkas jooksma. Järsku jäi ta seisma. Rohevestike leidis just õige koha. Siin olid puud, kus kasvasid õunad, kapsad,  herned ja kurgid . Kõik  oli ühes kohas, imestas Rohevestike. Kuid tema jaoks oli see väga hea. Ta korjas kõik viljad ära ja hakkas  vanaema juurde minema.  Rohevestike jõudis vanaema juure. Vanaema oli väga rõõmus ja vanaema sai paari päeva pärast terveks.
 Kui nad veel surnud pole on neil ikka väga rõõmus elu.

 Romet 

0 kommentaari:

Postita kommentaar