25.2.14

Ekskursioonist


Broneerisime 3.b klassijuhatajaga 3.juuniks õppeeksursiooni alljärgneval marsruudil.Kes on eelnevalt klassidega käinud, on väga rahule jäänud. See reis osutub pisut kallimaks planeeritud summast, kuid varakult teades ehk on kõigil lastel võimalik osaleda. 

Kohtla kaevanduspark, Ontika, Kuremäe

Õpilasreis
Ida-Virumaa – erinevate kultuuride, keelte ja uskude piiril asuv maakond. Ekstreemseid elamusi pakkuv maa-alune kaevandusmuuseum Kohtla Nõmmel, maa-alused kaevanduskäigud, sõit allmaarongiga jpm. – Vene-õigeusu nunnaklooster Kuremäel – suurejooneline looduslik vaatamisväärsus – Ontika pankrannik.
Väike Kohtla vald hõlmab Eesti ilusaima ja kõrgeima , Ontika maastikukaitsealal asuva pankrannikulõigu Saka mõisast Martsani. Ontika küla lähedal on paeastang 55,6 m kõrge. Toilas on tähistatud matkarada. Ontika pangalt langev Valaste oja tekitab Eesti kõrgeima joa. Vaateplatvormilt saab nautida juga, paljandeid ja klindialust metsa.
Kohtla - Nõmme asulas asub uus unikaalne Kaevanduspark - muuseum. 1937. a rajatud põlevkivikaevanduses on eksponeeritud 1,5 km kaevanduskäike, sorteerimisjaoskond, põlevkivikombainid jne. Sõita saab vagonettide ja allmaajalgrattaga ning näha maailma suurimat ekskavaatorit.
Illukalt veidi Vasknarva pool, piirkonna kõrgeimal künkal, maalilisel Kuremäel asub Ida -Virumaa suurim turismimagnet, Eesti ainuke tegutsev klooster. 1892 - 1910 rajatud õigeusklikus Pühtitsa Jumalaema Uinumise Nunnakloostris on kaunis rikkaliku sisustusega peakirik, uhked väravatornid ja müürid ning suur õu paljude abihoonetega. Samuti kabel ja nunnade kalmistu, hiietamm ja allikas suplusmajaga. Siin teenib 154 nunna.
HINNAD
Rühma suurus3040
Hind36.00 EUR30.00 EUR
Tasuta õpetajaid34
Hinna sees: Sissepääs Kohtla Kaevandusparki, buss, giid.

0 kommentaari:

Postita kommentaar