30.4.13

Lennusadamal on lähenemas sünnipäev


Toredat tegevust kogu perele! etenduses osalevad ka meie kooli poisid.

info: www.lennusadam.eu


LENNUSADAMA SÜNNIPÄEVA PROGRAMM

11. JA 12. MAIL 2013 TÄHISTAB LENNUSADAM OMA ESIMEST SÜNNIPÄEVA!

Selleks puhuks oleme kokku pannud sünnipäevaprogrammi, et seda tähtsat päeva kõigiga jagada.

Mõlemal päeval on igal muuseumikülastajal võimalus osaleda haaraval ja mängulisel pereekskursioonil, mis toimuvad igal pooltunnil: 10.30, 11.30, 12.30 ja nii edasi. Viimane ekskursioon algab kell 17.30.

Ekskursioonid keskenduvad "Lennusadama loole": 
    • millises seisus olid angaarid, kui hakati looma Lennusadamat; 
    • kui palju "traageldusi" kuplitele tehti; 
    • mitu maja mahuks angaaride sisse?
    • mitu kilomeetrit torusid on põranda all?
    • missugused inimesed mängisid angaaride taastamisel suurt rolli?

Räägime ka lähemalt meie tähtsamatest eksponaatidest - Maasilinna laevast, Short 184-st ja allveelaev „Lembitust“: miks on need eksponaadid Lennusadamas, kuidas nad siia said ja missugused lood nendega seotud on.
Ekskursioonidel osalemine on kõigile tasuta!

Lisaks ekskursioonidele joonistame koos suure sünnipäevakaardi, koostame merekeelseid (selline keel on tõepoolest olemas!) õnnesoove ja meisterdame sünnipäevalilli, mis kunagi ei närtsi. Kinosaalis linastub aga uhiuus dokumentaalfilm Lennusadama renoveerimisest.

Lennusadama kail saavad kõik uudishimulikud heita pilgu Eestis teadaolevalt esimesena ehitatud allveelaeva täismõõdus koopiale. Originaal valmis juba 1854. aastal, Vene tsaariarmee sõjaväeinseneri Ottomar Gerni juhtimisel. Rohkem saab Gerni allveelaeva kohta lugeda meie blogist

Viimati ehitati Eestis allveelaevu sada aastat tagasi, nüüd on Eesti Meremuuseum asja taas käsile võtnud ja töö allveelaeva kallal juba käib. Kõigil soovijatel on võimalus seda ettevõtmist ka omalt pooltHooandja portaali kaudu toetada! 
Allveelaev lastakse vette 11. mai õhtul. Et kõik uudishimulikud saaksid selle puust laevukesega lähemalt tutvuda, tõstame suvehooaja lõppedes Gerni allveelaeva kuivale maale tagasi ning viime Lennusadama angaaridesse püsieksponaadiks.

Lisaks sellele 11. mail: 
Kell 10.00 – 15.00 seab end õues angaaride kõrval sisse magusamast magusam töötuba, kus igaüks saab meisterdada endale väikese martsipanist laeva! Töötuba jõuab meieni Tallinna Noortenädala raames, selles osalemine on kõigile tasuta. 

Kell 10.30 on aga kõik merendushuvilised oodatud purjelaevale Kajsamoor, kus vanemtüürimees Markus Birk räägib purjelaevade tüüpidest ja purjelaevandusest Eestis. Loeng on tasuta ja kohtade arv piiratud, vajalik eelregistreerimine.

Kell 12.00, 13.00 ja 14.00 teeb purjelaev Kajsamoor väljasõidu Tallinna lahele. Sõit kestab umbes 40 minutit, pileti hind täiskasvanule 8€ ja lastele (5 – 17a) 5€. Kohad on soovitav ette broneerida

Umbes kell 21.00 lastakse aga vette Gerni allveelaev, kõigil huvilistel on võimalik seda ka oma silmaga Lennusadama kailt jälgida!

Kell 19.30 algab aga angaarides Lennusadama suur sünnipäevapidu. 
Üks ja ainus kord tuleb ettekandele tuntud lavastaja Sasha Pepeljajevi spetsiaalselt selleks puhuks loodud suurejooneline etendus „Armastus ja tehniline progress“. Etenduse finaalis lastakse vette Gerni allveelaev, mida kõik peokülalised suurelt ekraanilt nii vee alt kui vee pealt jälgida saavad. Seejärel ühinevad peoga Zetod ja uhke sünnipäevatort!
Me kutsuksime peole hea meelega kõik enam kui 300 000 inimest, kes tänaseks Lennusadamas käinud on, aga kahjuks ei ole see võimalik. Siiski on igaühel võimalus sünnipäevakutse saada, selleks korraldasime kampaania „Minu Lennusadam“, kus loosi läheb 300 peokutset kahele! 


http://www.lennusadam.eu/et/synnipaev


12. mail
Nii nagu 11. mail, toimuvad angaarides ka sel päeval angaarides pereekskursioonid, merekeelsete õnnesoovide koostamine ja meisterdamistöötoad lastele, kinosaalis linastub dokumentaalfilm Lennusadama renoveerimisest.

Kell 10.00 - 12.00 etendub purjelaeval Kajsamoor koguperetükk "Lustakas mereseiklus trollipiiga ja kotermanni-poisiga". Etenduse nägemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Kell 12.00, 13.00 ja 14.00 teeb purjelaev Kajsamoor kolm väljasõitu Tallinna lahele.

Kell 19.00 algab aga Allveekino, kus seekord linastub maailma tipprežissööri James Cameroni film „The Abyss“ / „Sügavik“ Pileti hind 4€, piletid saadaval Piletilevis ja Lennusadama kassas.
Loe rohkem Allveekino kohta 

0 kommentaari:

Postita kommentaar