27.1.13

Tagastatud lahkus


Tagastatud lahkus
Els

Ühes metsas elas roosa jänes. Ta elas suure elurajooni keskel. Talle meeldis seal elada. Ühel päeval tuli metsa tsirkus. Roosa jänes läks vaatama, kas tsirkus ikka päriselt ka siia väiksesse külakesse tuli. Kui roosa jänes kohale jõudis, nägi ta suurt punast telki. Lähemale jõudes kuulis ta: „Jänes, palun aita mind siit puurist välja!“ jänes läks hääle suunas puuri juurde ja nägi seal suurt kollast lõvi. Roosa jänes aitas lõvi puurist välja ning ütles: „Kas sina tulid koos tsirkusega?“ Lõvi ütles: „Jah, muidugi!“ ja kaks sõpra läksid edasi. Hakkas hämarduma ja lõvi tegi ettepaneku puhata, ka jänes oli sellega nõus. Järgmisel hommikul ärkasid nad suure kisa peale, nimelt ühe lapse karjumise peale. Lapse vanemad tulid ka kohe sinna ja tahtsid imestusest pikali kukkuda. „Roosa jänes!“ karjatas ema ja tahtis jänese enda kätte krabada, kuid lõvi astus vahele ja päästis jänese. „Nüüd oli see tagastatud lahkus,“ sõnas jänes ja sõbrad olid mõlemad ühel meelel.



Tagastatud lahkus
Iti

Paar päeva tagasi sügisel, täpsemalt 9. Oktoobril juhtus midagi erilist. Muki läks otsima seeni, kuid tal tuli pika kõndimise peale joogijanu. Ta läks lähedal asuvasse Rebase Reinu koopasse ja küsis: „Kas ma saaksin sinult natuke vett?“ „Ei, mina sulle vett ei anna. Mine Emajõe äärde ja joo seal nii palju kui soovid.“ Muki läks Emajõe äärde. Seal kohtas ta Miisut. Muki küsis: „Miisu, mis sa siin teed?“ „Joon.“ „Mina tulin ka jooma.“ Muki jõi janu täis ja läks seeni edasi korjama. Tee peal nägi ta Jussi. Juss küsis: „Kas sa annaksid mulle seeni?“ muki nõustus kohe ja andis Jussile 10 seent, endale võttis 8 seent. Ning Muki läks koju ja sõi seened ära.
Järgmisel päeval läks Juss jalutama. Ta kohtas teepeal Mukit. Mukil oli kõht väga tühi ning ta küsis: „Kas sa oleks nii lahke ja annaks mulle seeni?“ „Suurima heameelega, aga sa pead siis minu juurde tulema.“ „Olgu!“ Ja siis nad läksidki Jussi juurde. Ja kui Muki ja Juss surnud ei ole, jagavad nad asju tänaseni.

0 kommentaari:

Postita kommentaar