18.1.13

Head sõbrad


Head sõbrad

Ühel ilusal päeval oli jänes Jassil sünnipäev. Tema elas Eestimaal, aga tema sõber siil Alfred elas Prantsusmaal. Siil Alfredil oli suure mure, kuidas ta Jassile õnne saab soovida ja kingituse üle anda.
Teine Jassi sõber oli rebane Rein. Tema oli sõbralik taimetoitlane rebane.Talgi jälle mure. Rein elab Saksamaal. Ta tahtis kinki postiga saata, kuid tuli välja , et Saksamaal postkontorit ei olnud- Rein oli väga kurb.
Jassi kolmas sõber hiir Tipsu elas küll Eestis, aga mitte Põlvas nagu jänes Jass, vaid hoopis Tallinnas, teiselpool Eestit.
Jass ootas väga oma külalisi, kuid kedagi ei tulnud. Jassi meel muutus kurvaks, ta ütles endamisi ohates:“No, mis sünnipäev see küll on...“
Äkki helises uksekell. „Kes seal on?“ küsis Jass.
„Mina, hiir Tipsu, „kostis ukse tagant. Hiir tuli sisse.
„Kuidas sa siia said?“ küsis Jass.
Ja hiir vastas: „Nägin kaubaautot, kuhu peale oli kirjutataud nii:PÕLVAMAA PUUD. Ja siis ma hüppasin kaubaautosse, vot nii.“
Mõne aja pärast helises jälle uksekell. Ja kes nüüd tuli? Rebane Rein Saksamaalt koos siil Alfrediga. Jass oli nii rõõmus, et ei suutnud sõnagi öelda. Ta küsis lõpuks sama küsimuse, mis hiireltki. Sõbrad vastasid, et ehitasid väikese lennuki ja tulid sellega jänku sünnipäevale.
Jänku meel oli rõõmus. Ta hüüdis: „Nüüd võib pidu alata!“
„Hurra, hurraa!“ hüüdsid kõik ühest suust. „Elagu, jänes Jass!“
/Liisa/


Head sõbrad
Jänes sõi ühel külmal talvepäeval porgandit. Siis tuli kits ja küsis: „Kas sa annksid mulle porgandist?“
Jänes vastas: „Kahjuks ei saa, endalgi ainult üks ja nälg suur.“
Kits läks metsa toitu otsima, aga vaevalt sai hundi eest pagema. Samal ajal otsis jänes varjupaika ja leidis ühe puujuure all varju.
Järgmisel päeval leidis jänes kakas suurt kapsapead. Kits küsis:“Palun, kas sa annaksid mulle ühe kapsapea?“Jänes andis selle kitsele.
Järgmisel kuul tuli kits jänese juurde ja ütles:“Mul on sulle üllatus! Tule ja ma näitan sulle!“ Jänes nägi suurt hubast maja. Jänes oli väga õnnelik.
Ja kui ta veel surnud pole, elab ta seal majas veel praegugi.
William

0 kommentaari:

Postita kommentaar