6.11.11

Fotokonkurss "Märka looma linnas"

FOTOKONKURSS „MÄRKA LOOMA LINNAS“

1. KONKURSI EESMÄRK on märgata ja jäädvustada linnaruumis elavaid või linna „külastavaid“ loomi. Olgu need siis imetajad, linnud, roomajad, kalad, putukad või muud loomad. Loomaaias tehtud fotosid või kodus oma lemmikloomadest tehtud pilte palume konkursile mitte saata.

2. SELGITUS: Konkursil on oodatud osalema kõik Tallinna linna üldhariduslike koolide 1- 12 klasside õpilased, välja arvatud korraldajad ja žüriiliikmed. Fotod peavad olema jäädvustatud linnaruumis.

3. KONKURSI TINGIMUSED ja TÖÖDE ESITAMISE VIIS:

3.1.Osalemine toimub kolmes rühmas:

  • 1.-4. klassi õpilased

  • 5.-9. klassi õpilased

  • 10.-12. klassi õpilased

3.2.Fotode esitamine toimub ainult Eesti Loomakaitse Seltsi poolt loodud elektronposti aadressile konkurss@loomakaitse.ee. Konkursil osalenute fotod avalikustatakse seltsi kodulehel 28. novembril http://www.loomakaitse.ee/loomadepaev2011/fotokonkurss, mil ühtlasi avatakse ka internetihääletus, mis kestab 11. detsembrini. Internetihääletusel saab hääle anda igas kategoorias ühele fotole. ELS ei võta endale vastutust interneti katkestuste, häirete jms suhtes. Samuti ei võta ELS endale vastutust, kui internetihääletust segatakse kolmandate isikute poolt.

· Fotod palume laadida manusesse JPG-failidena, võimalikult hea kvaliteediga, et neid oleks võimalik hiljem vähemalt A4 suuruselt välja trükkida. Vanimasse vanuserühma (10. – 12. klass) kuuluvatele õpilaste digifotode pikema külje minimaalsuurus on 2000 pikselit, mis vastab ligikaudu 3 miljoni piksliga kaamera salvestatud kujutisele.

Loomafotode puhul hinnatakse eelkõige tabatud hetke erakordsust ja väljendusrikkust, aga ka looma loodusväärtust ja haruldust. Kahe noorema vanuserühma fotode puhul hinnatakse eelkõige hetke tabamist, mil mingi loom linnas midagi huvitavat teeb. Konkursile võib esitada ka mobiiltelefoniga tehtud fotosid (v.a vanem vanuserühm), ning fotode kvaliteedile nõudeid ei seata. 10.-12. klassi õpilaste fotode puhul hinnatakse aga nii hetke tabamist kui ka kunstilist ja tehnilist taset.

Tööde saatmisel peavad olema täidetud järgmised nõuded:

· Tööde esitamisel tuleb märkida kontaktandmed (ees- ja perekonnanimi, kool, vanus ja vanuserühm). Pildistamise koht märkida (nt: Õismäe)

· Pildifail peab olema nimetatud järgmiselt: ees- ja perekonnanimi, kool, klass (nt Mari Maasikas_JuhkentaliGym_11).

3.3. Üks osaleja võib esitada kuni 2 fotot.

3.4. Konkursile võib esitada mustvalgeid ja/või värvifotosid.

3.5. Foto peab olema jäädvustatud linnaruumis.

3.6. Konkursist osavõtja vastutab esitatud fotode autorluse ning enda ja fotode kohta esitatud

andmete õigsuse eest.

4. KONKURSI TÄHTAEG: 20. november 2011 – tööde laekumise viimane kuupäev.

5. HINDAMINE:

Töid hinnatakse kolmes vanuserühmas.

Žüriis on: Žürii töös osalevad Tallinna linna abilinnapea Arvo Sarapuu; Tallinn Nõmme Noortemaja õpetaja Lada Mehikas; MTÜ Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Evelyn Valtin ning loodusfotograafid Remo Savisaar ja Karl Ander Adami.

Internetihääletus toimub aadressil http://www.loomakaitse.ee/loomadepaev2011/fotokonkurss

ajavahemikul 28.11 – 11.12.2011

6. AUHINNAFOND: 300 eurot

Igas rühmas antakse välja: esimene, teine ja kolmas auhind ning lisaks selgitatakse internetihääletuse teel välja rahva lemmikfoto(d). Auhindadeks on fotograafia kaubad ja teenused ning loodusfotograafia raamatud.

7.Piltide kasutamine.

Oma osalemisega annab konkursil osaleja Eesti Loomakaitse Seltsile ja Tallinna Keskkonnaametile õiguse tasuta kasutada konkursil osalenud pilte võistluse tulemuste avalikustamisel meedias, näitustel, avalikel üritustel, konkursi kodulehe galeriis loodusfotograafiat edendavatel eesmärkidel, näiteks koostada neist näitusi ja slaidisarju, trükkida plakateid, kalendreid, postkaarte.

8. Konkursi tulemused avalikustatakse ja võitjad autasutatakse 15. detsembril 2011 konkursi lõpuüritusel Roosikrantsi residentsis (kell 15-17) ja ELSi kodulehel http://www.loomakaitse.ee/loomadepaev2011/fotokonkurss

9. Fotokonkursi läbiviimist finantseerib Tallinna Keskkonnaamet

10. Info: e-post: merli.jurisoo@loomakaitse.ee Telefon: 555 13 492

Korraldajad võtavad omale õiguse muuta fotokonkursi tingimusi.

/www.loomakaitse.ee/loomadepaev2011/

0 kommentaari:

Postita kommentaar