2.4.14

Pardikesed

Eile kaunistasid õpilased pardikesi, millele eelnes  videolõigu vaatamine  ja klassiga arutlelu  heategevuse ja  laste vähki puudutavate teemade üle. Täna eesti keele tunnis tahtsid õpilased veelgi tõsistel  teemadel rääkida,  mõtteid vahetada .



Pardikesed iseenesest tulid väga värvikad ja vahvad, igaüks neist kõnetab omal viisil vaatajat.
Juhendis seisab veel kirjas:
„Kui kõik lapsed on pardid ära värvinud, siis tuleb klassi poolt kokku panna ühine kompositsioon, kus kõigi laste kaunistatud pardid on olemas. Kompositsiooni teemaks on Pardiralli (pardid rallil rallimas). Sellest kompositsioonist teeb õpetaja foto ja saadab selle aadressileriti.tiimus@gmail.com . Edasi läheb pilt klassi partidega Facebooki fotovõistlusele ja klassi tehtud pildile, mis saab kõige rohkem „like“, on ette nähtud ka auhind.“


Ja täna hommikul olid  kõik pardikesed  kenasti laual ringselt, tihedalt üksteise kõrval (ma ei teagi, kes kompositsiooni autoriks osutus), siis tundsin  tõsiselt rõõmu- sama nägemus, mis mulgi- ringis on kõik võrdsed, näed ja märkad üksteist, saad aidata, toetada. Ehk ei peagi meie pardid võidu rallima, vaid hüüavad ühehäälselt. „Headus võidab!“ Ehk mõttekildudest, südamesoojusest moodustub nagu habras ämblikuvõrk  ja kui üht niidikest puudutada, läbibki võrku võnge, mis südamekeeled õiges rütmis tööle paneb...Kõige suurem soov kõlas laste suust-  oleks nii, et ühtegi haiget last pole ja haiged saaksid terveks. 









0 kommentaari:

Postita kommentaar