4.3.14

Vaheajaks üritusi

KEVADKOOLIVAHEAJA ÜRITUSTE SARI „ÕPIME PUHATES, PUHKAME ÕPPIDES“

Kevadvaheajal, 17.03-20.03.2014 õ-a  toimub Mustamäe Laste Loomingu Majas (E. Vilde tee 54) ürituste sari „Õpime puhates, puhkame õppides“.
Töökodades osalemiseks soovitav vanus on  7 – 11.a.  Osavõtt töökodadest eelregistreerimise alusel erna@mllm.tln.edu.ee.
ÜRITUSED TASUTA.

·         Tervisliku eluviisi töökoda (17.03.2014 kell 10.00 – 12.30)
Tervisliku eluviisi töökojas  õpetatakse lastele  õigeid toimumis- ja liikumisharjumusi,   esmaabi osutamise võtteid, verejooksu peatamise võtteid, räägitakse esmaabivahenditest ja turvalisusest. Tervisliku eluviisi töötoa õpetajaks   on Mustamäe Tervisenõukogu liige, Mustamäe Laste Loomingu Maja peametoodik-arengujuht  Erna Podanjova, kes on saanud esmaabi koolituse projekti „Väärtuspõhine esmaabi Mustamäe koolidele“ raames.

·         Tants (18.03.2014 kell 10.00 – 12.30)
MLLM tantsuõpetajad õpetavad erinevate tantsustiilide (estraaditants, tänavatants, breik jne) põhisamme ja liigutusi. Töökoda on mõeldud nii poistele kui ka tüdrukutele. Tunni lõpus antakse osalejatele  võimalus esineda   laval (soovi korral).

·         Kunstitöökoda (19.03.2014 kell 10.00 – 12.30)
Kunstitöökojas saab õppida maalimist, joonistamist, voolimist, meisterdamist.

·         Lavalise liikumise/näitlejameisterlikkuse töökoda (20.03.2014 kell 10.00 – 12.30)
Töökojas saab õppida, kuidas laval graatsiliselt liikuda, mis on õige lavaline kõnnak/lavaline samm, arendada diktsiooni ja eneseväljendusoskust, õppida pantomiimi ja teha näitemänge. Töökoda toimub eesti ja vene keeles, parimaid õpilasi premeeritakse.

                                xxx
 Eesti Kunstimuuseumi linnalaager
Ainult eripääsmega: 4 päeva, 4 ametit!
7–10aastastele lastele
17.–20. märtsil kell 10–15
ekm-linnalaager
Kevadine koolivaheajalaager tutvustab muuseumi köögipoolt ja ameteid, mida peavad inimesed, keda muuseumis igapäevaselt näha ei ole, kuid ilma kelleta muuseum kuidagi hakkama ei saaks – restauraatorid, näitustemeistrid, turvateenistujad, kuraatorid ja paljud teised. Loomulikult sisaldab laager ka loovtöid!
Programm:
Esmaspäev, 17. märts kell 10–15 Kadrioru kunstimuuseumis (Weizenbergi 37)
Amet: näitusemeister
Kadrioru kunstimuuseumi seinad paljastavad linnalaagris osalejatele, kuidas toimub lossis näituse vahetus ning milliseid vahendeid on vaja ühe väljapaneku loomiseks. Tutvutakse peagi avatava näituse „Eveline von Maydell. Mustvalge maailm" ülespanekuga. Päeva lõpuks valmib laagrilaste endi loodud näitus.
Teisipäev, 18. märts kell 10–15 Adamson-Ericu muuseum (Lühike jalg 3)
Amet: kuraator
Adamson-Ericu muuseumis selgub, mida tehakse muuseumis siis, kui see on suletud. Saadakse teada, kes on kuraatorid ja millist tööd nad teevad. Uuritakse aprillis avatava näituse „Põhjala lummuses. Eesti kunstnikud Põhjamaades" ettevalmistamist. Ühistegevuse tulemusena täiendavad lapsed muuseumi oma loominguga.
Kolmapäev, 19. märts kell 10–15 Kumu kunstimuuseumis (Weizenbergi 34 / Valge 1)
Amet: nüüdiskunsti kogu hoidja
Ainult eripääsmega avanev suur transpordilift viib meid Kumu suurtesse peidetud ruumidesse, et oma silmaga näha, kuidas kunsti säilitatakse. Külastame Tallinna XVI graafikatriennaali näitust „Kirjaoskus – kirjaoskamatus", loome ateljees päris oma teose, kehastume muuseumitöötajateks ja paneme üles näituse.
Neljapäev, 20. märts kell 10–15 Niguliste muuseumis (Niguliste 3)
Amet: restauraator
Niguliste muuseumis saab jälgida restauraatorite tööd Eesti ühe haruldasema keskaegse kunstiteosega – Hermen Rode töökojas valminud uhke kappaltariga. Arutame, kas ja miks on vaja säilitada vanu kunstiteoseid, kehastume ise restauraatoriteks ja uurime Niguliste salakäikude abil ka keskaja arhitektuuri.
Hind: 60 € osaleja kohta (sisaldab toitlustust, töövahendeid, käibemaksu), tasumine arve alusel.
Registreerumisel tasutakse ettemaks 10 € (osavõtust loobumisel ei tagastata), ülejäänu hiljemalt 14.03.2014.
Registreerumine ja lisainfo: kylli.kaus@ekm.ee

0 kommentaari:

Postita kommentaar