18.11.12

Salapärased olevused (omalooming)


Tolmutort tuuseldab taas

Tühjal tänaval tiirles tuulega võidu Tolmutort. Kõik majad tundusid igavalt hallid. Aga üks maja oli eriti tolmuhall! Tolmutort tundis tugevat tõmmet:“ See on minu maja!“
Aken oli irvakil-parim sissepääs! Tolmutort ei lasknud võimalust käest ja tuhises sisse. Tuba oli pime, aga mõnus tolmulõhn tungis ninna.
„Hakkan tegutsema!“ hõiskas Tolmutort. Ta rullis end mööda põrandat ja paisus aina suuremaks. Küll oli mõnus!
Äkki kostis taga nurgas köhimist-seal kössitas vana väsinud tolmuimeja.
„Tont võtaks!“ köhatas tolmuimeja. „Kes siin sedasi tantsib!? Kord tuleb majja luua! Ei lasta rahulikult magadagi!“
Tolmumasin vajutas oma kõhul olevat rohelist nuppu. Mootor hakkas ägisedes tööle. Tolmutort tundis, kuidas ta aina väiksemaks muutus - üks kiht teise järel...Õudne! Vaja ruttu välja pääseda. Kus see aken nüüd oligi? Ja minema ta tuhiseski. Pääses napilt.
Majaomanik pr Vilma magas rahulikult ega teadnud kogu loost tuhkagi!

Paul Pärtel

Nimi-Ossu

Ossu on paharet nagu Pätu. Tema lemmikpahandus on televiisori ümberajamine. Aga seda saab teha väga harva, sest pere käib kogu aeg jalutamas. Kuid laupäeval on see mõnikord võimalik, kuna päris igal laupäeval pere ei jaluta.

Sass

Lugu värvilisest Pruntsust

Keegi ei tea täpselt, kus Pruntsu päeval peidus on, aga õhtul on ta igatahes platsis. Tuletab lastele meelde kui palju on veel mängimata mänge jäänud ja vaatamata hulk põnevaid filme ning söömata ka veel midagi head.
Kõik ta tuletab lastele meelde alati siis, kui on magamamineku aeg. See pahandab ja muudab lapsed jonnakaks.
Pruntsu ehmatab täiskasvanu hääle peale ja jääb tasa. Ta libistab end voodi taha peitu ja keerab mõnusalt kerra, oodates järgmist õhtut. „Homme võiks tuletada lastele meelde padja ja teki loopimise trikki, nagu ükskord,“ mõtles veel muheledes ja jäi magama.

Kristijan

Krutski vembud

Krutski peitis mu plätad musta pesu kasti.
Ta sõi moosi ära.
Lõhkus klaaskuju ka ära.
Sodis pildid täis.
Ja tegi veel nii palju pahandust, et kõik ei ole meeleski.

Karolin

Unevõlur

Mida korda saada?
Teeb une nii suureks, et läheb pool tundi, et üles ärgata. Ajab voodi ja riided sassi. Teeb mind õppimisel uniseks. Kaotab asju, eriti siis, kui on kiire. Ei lase arvuti tagant ära minna. Talle vist meeldib arvuti.

William

Edev paharet

Minu kodus tegutseb väike Kassisaba kass. Ta on vist roosat värvi, sest ta on väga edev. See kiisu proovib kogu aeg minu riideid. Aga ta ei korista neid kunagi ära. On see kass alles paharet. Mina pean tema eest kogu aeg koristama.

Mari

Salapärane olevus

Elas kord üks salapärane olevus. Ta sattus kogemata kosmosest linna. Ta seikles linnas ringi, aga talle ei meeldinud linnas. Ta tahtis koju tagasi. Ta otsis üles kõige pikema torni ja ronis sinna otsa ning saigi koju.

Marko

Meie pere Pätu

Ühel nädalavahetusel läksime me suvilasse. Avastasime, et külmkapi peal olevast küpsisepakist oli pool pakki puudu. Me hakkasime süüdlast otsima, aga keegi ei tunnistanud, kes selle pool küpsisepakki pintslisse pani.
Järgmisel nädalavahetusel tulime me jälle suvilasse. Hakkasime tekki kapist välja võtma ja järsku nägime, et küpsised olid kapis tekkide vahel!
Nüüd saime aru, et sel korral oli meie pere Pätuks hoopis hiir!

Rudolf

Vikerkaar. Välk. Täht.

Meie kodus on kolm salaolendit, nende nimed on Välk, Täht ja Vikerkaar. Nad on head väikesed võlurid. Ükskord oli mu tuba segamini, kui ma kodust ära läksin, aga kui tagasi tulin olid kõik asjad oma kohtadel. Siis ma imestasin, kes need võiks olla ja siis lõi välku ja ma nägin esimest abilist.
Teist abilist nägin öösel, kui kuu paistis ja tähed sillerdasid taevas ja seal oli ka mu abiline.
Peale vihmast päeva ilmus taevasse vikerkaar ja siis nägin ma oma kolmandat sõpra Vikerkaart.
Alati, kui ma ei viitsi oma tuba koristada, siis piisab sellest, kui ma oma kolme sõbra peale mõtlen ja nad tulevad ja teevad mu toa korda.

Anett

Ayraganaomo

Tema on Ayraganaomo. Teda ei ole tegelikult olemas, aga halba süstib ta igale poole laiali oma okaste ja sabaga.
Tegelikult on ta ikkagi olemas. Tal on ka hobi, nimelt ta kogub kadunud asju. Praegu on tal neid juba 95. Üldiselt on ta väga tore Ayraganaomo.

Raian

Jutt salapärasest olendist

Meie majas käib ringi salapärane olend, kes jõuab kõikjale ja liigub ühest kohast teise väga suure kiirusega. Enamasti kõik, mis teele jääb, kas puruneb või läheb katki. Näiteks ema arvutilt tõmbas klahvid ära ja lõhkus kaks joogiklaasi ära.
Salapärasel kombel kukkus putukakogu seina pealt alla. Ühel päeval oli salapärasel olendil vist kõht väga tühi, sest ta oli kahelt televiisori puldilt osa nuppe ära söönud.

Romet

Kusti

Kusti elab kuusemetsas. Talle meeldib väga korjata marju ja seeni. Kustile maitsevad murakad. Ta teeb murakamoosi.
Ühel päeval otsustas Kusti sõita linna külla oma sõbrale. Ta võttis kaasa kukeseeni ja purgitäie murakamoosi ning läks bussi peale. Bussis oli soe ja mõnus olla ning talle tuli peale uni. Kui ta ükskord üles ärkas avastas ta, et oli terve päeva maganud ja oli jõudnud ringiga tagasi metsapeatusesse. Siis läks ta tagasi koju ja sõi moosipurgi tühjaks ja mõtles, et järgmisel sügisel korjan uued marjad ja seened ja lähen sõbrale külla. 
Nii oli see juhtunud juba aastaid ja aastaid ja ega ta täpselt ei mäletanud, kas ta sõber elas linnas või metsas.

Iti



Vampiir

Vampiirid on valge nahaga, mustade juustega. Nad armastavad punast värvi. Vampiirid elavad koledates vanades majades ja lossides. Nad tulevad välja ainult pimedas, sest päike põletab neid.
Vampiirid on väga kiired ja nad lendavad. Nad söövad verd.

Novalee

Salaolend

Elas kord üks salaolend, kelle nimi oli Tümpsu. Tal oli sellepärast nii imelik nimi, et ta tegi imelikke pahandusi. Tümpsu nägi välja nagu tilluke draakon. Tal olid tiivad, saba, kaks jalga ja kaks kätt.
Vanaema sünnipäevapeol istus Tümpsu laua all ja nakitses lauajalga nii kaua, kuni see läks katki. Teisel päeval võttis Tümpsu värvipliiatsid ja joonistas raamatusse uued pildid. Tekst ei paistnud enam välja.
Ema lugemata ajalehte tegi Tümpsu kaks auku silmade jaoks ja lendas ajaleht peas mööda tuba ringi. Ringi lennates ajas ta ümber laual olnud vaasi. Vesi voolas laualt põrandale.
Vannitoas leidis tümpsu pooliku hambapasta tuubi. Tuubi peale hüpates lendas pasta hoogsa kaarega mööda seina laiali.

Maria

Tolgentsid

Elas kord üks pere, kellel kogu aeg sokid kadusid. Nimelt kui nad oma sokid kuivama panid ja pärast ära võtsid, oli üks sokk võõraga asendatud. Lõpuks läks ema vana majaelanikuga sellel teemal rääkima. Ta ütles, et sokid on naabrite käes, sest tolgentsid on need ära vahetanud. Siis läks ema naabrite juurde ja sokid olidki seal. Tuli välja, et selles majas elasid sokivargad-tolgentsid.

xxx

Minu kodu salaolend

Minu kodus tegutseb üks väga salajane salaolend, aga ma pole teda kunagi näinud.
Ma arvan, et ta on musta sahiseva vihmamantliga väike mees. Ta tuleb välja ainult südaöösel. Ta on kindlasti väga salajane.
Öösel tõmbab salaolend minu saabaste lukud kinni ja kaotab minu kindad ära ja hommikul olen ma hirmus vihane!!!

Noora-Liis

Vedrunina

Vedruninal on nina vedrust. Talle meeldib laulda ja oma nina peal hüpata. Kui ta ühe laulu ära on laulnud, ei laula ta seda laulu enam kunagi. Vahest mõtleb ta ka ise laule välja. Vedrunina mitte ei roni, vaid hüppab puu otsa. Ta nina on vedrust, sellepärast.
Inimesed ei näe teda sellepärast, et ta elab metsas ja kui inimene metsa tuleb, hüppab ta puu otsa.
Vedruninal on ka maja. See maja näeb välja nagu inimese maja: tal on aken, uks ja katus, korstent tal ei ole, kuna ta on taimetoitlane. Vedrunina ise on punast värvi ja kollaste juustega. Ühes metsas võib elada 1-4 vedrunina. Lahe!

Freia

Oppemossos

Oppemossos on imelik. Keegi pole teda näinud, aga olemas ta on. Ta armastab pahandusi teha. Ta elab ühes peres, kus elavad väike Kati, beebi Ats, ema Anne, isa Tarmo ja koer Muki.
Seal peres teeb Oppemossos pahandusi. Näiteks pillas ema Anne kristallvaasi puruks, kaotas isa Tarmo pastaka, tegi Kati sokkidesse augud, kaotas Atsi luti ja kaotas Muki kondi. Oppemossost otsitakse, aga üles ei leita.

Liisa

Krutski

Krutski on väike karvane loomake ja talle meeldivad väga maiustused. Krutski käib vahel salaja kapist magusat söömas, aga ema näeb küll, kui Krutski kapi kallal käib ja hakkab temaga riidlema.
Vaat, selline on see Krutski!

Lembe

Mapate

Mapate on umbes kingasuurune, aga hästi tugev. Ta teeb väga palju pahandust. Ta kaalub umbes 1-2 kg. Ta on väga kaval. Ja on oma kuue käe pärast jube osav ja vahest jookseb ta nii kiiresti, et ta on nagu tuul.

Kutt


Õhtul panin kooliasjad kotti. Ärgates oli koolikott aga tühi. Päeval läksin trenni ja võtsin kaasa spordikoti trenniriietega. Trennis avastasin kotist aga hoopis ... Olin ehmatanud, kes minuga sellist nalja viskab. Leidsin laualt kirja kolmelt kummaliselt tegelaselt. Kolm sõpra olid minuga vingerpussi mänginud ja minu asju kasutanud. Tegelased soovisid teada saada, kuidas on olla Annabel. Saage teiegi nendega tuttavaks.

Annabel

Salaolend

Minu salaolendi nimi on Tripp. Tripp kuulab kord sõna, kord mitte, aga hea on ikka. Ta on tüdruk. Tal on ilus nunnu nägu ja suur nina. Tripile meeldib tuule käes joosta. Ta muudab mõnikord värvi, aga muidu on värviline. Tal on ainult 2 jalga. Tripil on ka vana lilla kohver ja ilus lilleaed. Ta tahaks endale koera ja kassi.

Elisabeth



Minu pätud

Minul on kodus kolm pätut. Nende nimed on Sille. Pille, Trille. Vahest teeb Pille pahandust, vahest Sille ja tagaotsa veel Trille ka.
Kuid ükskord tegid nad suure pättuse. Nad sõitsid kelguga mäest alla ja otse poe aknasse. Sellest tuli suur pahandus.
 
Kirke








0 kommentaari:

Postita kommentaar