27.11.12

Kunstikonkurss "Loom, lind ja inimene"


Kadrioru kunstimuuseum, Mikkeli muuseum, Kadrioru Saksa Gümnaasium, Tallinna Loomaaed ja Stabilo kutsuvad lasteaia rühmasid ja põhikooli klasse osalema animalistliku kunsti konkursil „Loom, lind ja inimene".
Konkurss on inspireeritud Mikkeli muuseumis toimuvast näitusest „Lõvist leevikeseni. Animalistikat perekond Sterni kogust" (avatud 17.05-13.10.2013). Loomadest ja lindudest ajendatud kunstinäitusega kaasneva animalistliku kunsti konkursiga soovime innustada noori andeid. Tänastest lastest võivad tulevikus saada sama kuulsad loomade-lindude portreteerijad, nagu seda on olnud näitusel eksponeeritavad Eduard Viiralt, Paul Burman, Jaan Koort ja Enn Roos Eestis, Vassili Vatagin, Valentin Serov ja Vitali Novikov Venemaal, August Gaul ja Wilhelm Kuhnert Saksamaal.

Osalemiseks võib iga laps valida endale meelepärase teema lähtudes konkursi pealkirjast „Loom, lind ja inimene", et väljendada end kunstis või jäädvustada oma mõtteid, olgu selleks loomad või linnud kodudes, loomaaias või looduses. Kunst ei tee vahet, kas portreteeritav on armastatud või hüljatud, olulisimaks on mõne looma või linnu karakteri tabamine või loodus selle mitmekesisuses. Konkursile on oodatud ka skulptuurid.

Osalemiseks palume juhendajatel saata kogu klassi või lasteaiarühma laste tööd. Konkursitöid hinnatakse neljas vanuserühmas: lasteaia lapsed, 1.-3. klass, 4.-6. klass ja 7.-9. klass.
Iga vanuserühma kolmele silmapaistvamale autorile paneb auhinna välja kirjutus- ja joonistusvahendite tootja Stabilo. Oma vanuserühma võitja saab koos oma lasteaiarühma või klassiga minna ekskursioonile Tallinna Loomaaeda ja külastada Mikkeli muuseumis näitust „Lõvist leevikeseni". Iga vanuserühma parima töö juhendaja saab tänutäheks väärika animalistliku ehte.

Tasapinnalised kunstitööd palume esitada A3 formaadis

Registreerusin meie klassi konkursile, kirjutus- ja joonistuvahendite tootja Stabilo saatis juba klassile väikese kingituse.

Nüüd peaksime hakkama tõid teostama, aga jõulueelne aeg on väga kiire, vaja kaarte heategevuslikule õhtule meisterdada, ruume kaunistada, kunstitöid „Kullosse“ joonistada/maalida (kooli juubeli eel meie õpilastööde näituse avamine)   jne

Ehk sobib, kui põhjalikumad kunstnikud  alustavad joonistuskonkursi tööde tegemist juba kodus, saaksime koolis lõpetada. Soovi korral võid muidugi algusest lõpuni ka kodus töö teha. Hea, kui jõuaksime 10.dets töödega valmis, siis jõuan etiketid trükkida ja õigeks ajaks esitada.

Pliiatsid pihku, toredad mõtted paberile!

0 kommentaari:

Postita kommentaar