13.3.13

Koomiksivõistlus "Suur pahandus"


Tallinna Keskraamatukogu koomiksivõistlus „Suur pahandus“
Tallinna Keskraamatukogu kutsub Tallinna koolide 1.-4. klasside lapsi koomiksite joonistamise võistlusele. Võistluse teema „Suur pahandus“ on inspireeritud juba 25 aastat lugejaid rõõmustanud Astrid Reinla lasteraamatust „Pätu“. Raamatust saime teada, et kuigi keegi ei ole pahandusetegijat Pätut kunagi näinud, on ta ometi olemas. Kes muu lasi Kauri rattal kummi tühjaks, istus katki vanaisa prillid või tilgutas moosi Piia kleidile! See on enam kui kindel, et mingisuguse pahandusega on kokku puutunud iga laps. Võistlusele ongi oodatud  koomiksilood, mis räägivad mõnest kentsakast pahandusest või äpardusest, mis lastel juhtunud on!
Koomiksivõistlus kestab 12. märtsist kuni 15. maini 2013.
Parimad koomiksid ilmuvad 2013.a sügisel Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantavas laste omaloomingukogumikus, millele teevad kaastööd ka koomiksikunstnik Joonas Sildre ning kirjanikud Aino Pervik, Piret Raud, Contra ja Karl Martin Sinijärv. Valikust koomiksitest koostatakse Tallinna Keskraamatukogu Lastelehel www.keskraamatukogu.ee/lasteleht virtuaalnäitus ja originaaljoonistustest rändnäitus,  mida esmalt saab näha Paepealse raamatukogus.

Koomikseid hindab 5-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad koomiksikunstnik Joonas Sildre, kunstnik Kertu Sillaste, raamatukoguhoidjad Piret Martinov, Ülle Kütsen ja Anneli Kengsepp.
Võistluse lõpetamine ja parimate autasustamine toimub 1. juunil kell 12.00 Tallinna Loomaaias Looduse lugemissaalis. Lõpetamisele kutsutute nimed tehakse Lastelehel teatavaks 27. mail.
Osalemise tingimused on kirjas Tallinna Keskraamatukogu Lastelehel www.keskraamatukogu.ee/lateleht.
Osalemise tingimused
-          Ootame koomiksite joonistusvõistlusel osalema Tallinna koolide 1.-4. klasside õpilasi.
-          Võistlustöid hinnatakse kahes vanusegrupis: 1.-2. klassi õpilased ja 3.-4. klassi lapsed.
-          Iga osaleja võib võistlusele esitada ühe koomiksiloo, mille tekstid on kirjutatud eesti keeles.
-          Koomiksid palume joonistada horisontaalis A4-formaadis lehele ja jätke lehe äärtest 5 mm vaba ruumi.
-          Koomiks võib olla 1-3 lehekülge.
-          Kuna valik koomikseid trükitakse raamatusse, palume joonistada selge kirja ja tugevate värvidega.
-          Esitatud joonistus ei või olla raamatust kopeeritud, varasematel võistlustel osalenud ega avaldatud.
Võistlusel osalemise kord
-          Koomikseid ootame Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusse (Estonia pst 8) või lähimasse haruraamatukogusse kuni 15. maini 2013. Töid võib saata ka posti teel aadressil Tallinna Keskraamatukogu, Estonia pst 8, 15044 Tallinn, märgusõna „Koomiks“.
-          Koomiksi taha palume märkida: õpilase ees- ja perekonnanimi, klass, täiskasvanud esindaja e-posti aadress.
-          Lapse võistlusel osalemisest ja tingimustest palume teavitada lapsevanemat.
-          Võistlusel osalemisega antakse õigus lapse ees- ja perekonnanime, vanuse ning joonistatud koomiksi avaldamiseks internetis Tallinna Keskraamatukogu Lastelehel www.keskraamatukogu.ee/lasteleht, trükisõnas ja avalikel üritustel.
Võistluse läbiviimine ja lõpetamine
-          Võistlusele laekunud töid hindab žürii, kuhu kuuluvad koomiksikunstnik Joonas Sildre, kunstnik Kertu Sillaste, raamatukoguhoidjad Piret Martinov, Ülle Kütsen ja Anneli Kengsepp.
-          Kahes vanusegrupis auhinnatakse kolme paremat koomiksit. Žüriil on õigus välja anda täiendavaid auhindu.
-          Võistluse lõpetamisele oodatud koomiksijoonistajad leiavad oma nime alates 27. maist Tallinna Keskraamatukogu Lastelehelt www.keskraamatukogu.ee/lastelehtParimatele joonistajatele saadetakse lõpuürituse teade osaleja antud e-posti aadressile.
-          Võistluse lõpetamine ja parimate autasustamine toimub 1. juunil kell 12.00 Tallinna Loomaaias Looduse lugemissaalis.

0 kommentaari:

Postita kommentaar