24.5.12

31.Tallinna vanalinna päevad algavad laupäeval

/http://uudised.err.ee/

Sel laupäeval algavad 31. Tallinna vanalinna päevad, mille avarongkäik suundub Vabaduse platsilt Raekoja platsile, kus toimub etendus "Balthasar ja Põhjakonn".
Vanalinna päevade korraldajate teatel ilmub Friedrich Reinhold Kreutzwaldi muinasjutu üleloomulik konnataoline koletis lavastaja Saša Pepeljajevi tahtel mööda vanalinna kitsaid tänavaid Raekoja platsile, et hävitada ja lammutada.

Raekoja platsil kohtub temaga ajaloost ja Jaan Krossi loomingust tuntud "Liivimaa kroonika" kirjutaja Balthasar Russow, kes on parasjagu Raekoja tornist alla laskuvaid köielkõndijaid - Trikivabriku õhuakrobaate - imetlemas. Nimetatud seik on kajastust leidnud ka "Liivimaa kroonikas", kus (küll Oleviste kiriku) tornist tõmmatud pikk köis üle kraavide, tiikide ja vallide kuni Köismäele olnud tõmmatud, mille peal suurel kõrgel mõnesuguseid tempusid tehti ning mis kohutav ja kole näha olnud ja mida terve linn vaatama jooksnud.

Muusikat teeb vabaõhulavastuses Metsatöll. Peale konna ja kroonikakirjutaja Russowi löövad kaasa lauljad, tantsijad, vampiirid, skeletid ja teised keskaegsed tegelased.

"Russow meenutab Raekoja platsil sooja sõnaga nii Kreutzwaldi kui Jaan Krossi, kes Balthasari ja põhjakonna tegudel unustusse pole lasknud vajuda" ütles lavastaja Saša Pepeljajev. "Lavastuses on ohtralt osalisi, mänguala on suur, igas nurgas toimub midagi. Püüame luua õhkkonda, kus kohtuksid keskaegne karnevalimeeleolu, müstilisus ja metsalise tulekust tingitud õud. On ju Tallinn tuntud linnana, kus keskaja hõngu võib tänapäevani tajuda."

0 kommentaari:

Postita kommentaar