12.12.11

Tunniplaanist "Kaera- Jaanini"

Täna said õpilased fantaseerida, missuguse tunniplaani nad koostaksid, kui see oleks nende võimuses. Ühiselt jõuti järeldusele, et eesti keel, matemaatika,inglise keel, loodusõpetus, kunsti- ja tööõpetus, muusikaõpetus ning loomulikult kehaline kasvatus- hetkel vist lemmiktund- ei tohi kusagile kaduda. Missugused tunnid võiksid veel olla? Tikkimine, ujumine, tantsutund, teatritund, üllatustund, päevauni, arvutiõpetus, majandusõpetus, maletund, kabeõpetus, huumoritund, luuletuste tund, tsirkusetund, tehnika, keemia, geograafia, jalgpall, öötund (koolis ööbijatele), saksa keel, vene keel, hispaania keel, söögitegemine.

Mõne õpilase arvates võiks ühel päeval olla 5 muusikatundi, teisele sobib jälle 5 matemaatikat, kolmandatele 5 kehalise tundi. Lastele meeldib liikuda, ka tantsutunni soovijaid on palju.

Teeme klassiga ühekordset projekt-õpime tantsu jõuluvanale, täpsemalt „Kaera- Jaani“. See sära ja ind, mis lapsed liikuma paneb, on sõnulseletamatu. Minu arvates ideaalis võikski üks tund tunniplaanis või päeva lõpus kuuluda rahvatantsule, kus kogu klass osaleb. Liikuda meeldib kõigil, lihtsamad sammud on jõukohased- järgeneb eduelamus, ühistegevus-eriti tants, liidab kollektiivi ühtseks.Loomulikult areneb rütmitunne ja kujuneb kena rüht. Mõtlemisainet vanematele!:)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

...ja kui kaunid on Eesti rahvariided. Isegi tänapäevased moodsad versioonid vanade tikanditega on kihvtid. Tore idee, et vanad traditsioonid unustuste hõlma ei kaoks. Vahvaid tantsutunde 1.A-le ja toredale õpetajale!

Anonüümne ütles ...

Väga-väga tore mõte tantsutundi korraldada. Jääme ootama uut tunniplaani :) Täname õpetajat juba ette!
Kristel, Arthur Rohani nimel

Lea ütles ...

Aitäh, tagasiside on äärmiselt vajalik, et veelgi paremini jätkata!

Postita kommentaar