16.9.15

Canterville´ i lossi vaim- 19. nov



Kuna "Miisule" ei õnnestunud pileteid praegu saada, siis on järgnev tore pakkumine.
 
19. novembril kell 11.00 
pääse 8 eur
ülekanne 27. septembriks
 

Canterville’i lossi vaim


Rahvusvahelise loomemeeskonna koostööna valminud visuaalteatrilavastus Oscar Wilde’i jutustuse “Canterville’i lossi vaim” ainetel.
Neli tänapäeva teismelist leiavad end vanast majast, mille nende vanemad äsja ostnud on, teadmata, et seal ootab neid elu suurim seiklus. Majas elab vaim – kummitus, kes arvab (ja mitte päris ilma põhjuseta), et maja kuulub talle ning kellel endalgi on varjatud saladusi. Need kaks maailma – hoolimatu ja julm kaasaeg ning salapärane iidne kultuur – ei saa koos eksisteerida; nende kohtumine – tihti hirmutav, mõnikord naljakas ja absurdne – tähendab sõda, võitlust ellujäämise nimel.
“Meie lavastus – olles inspireeritud, kuid mitte otseselt Oscar Wilde’i kuulsal jutustusel põhinev – kasutab ära salapära ja huumorit, mis kummituslugusid tihti saadab, ning püstitab tõsiseid ja põhimõttelisi küsimusi meie eksistentsi kohta. Elame oma elu enesekindlalt, mõtlemata sellele, et just meie enesekindlus, pragmaatilisus ja eeldustel põhinevad teadmised asjade olemusest takistavad meil maailma tõeliselt mõista. Ja vaid kohtumine Tundmatuga võib need arusaamad küsitavaks muuta. Kindlasti on sellel kõrge hind, kuid ainult nii algab meie tõeline tee asjade olemusse…” – lavastaja
“Canterville’i lossi vaimu” lavastaja Anna Ivanova Brašinskaja on sündinud 1965. aastal Peterburis, Venemaal. Alates 2003. aastast töötab ta Soomes Turu Kunstiakadeemia nukukunstiosakonna programmijuhina; aastatel 1995–2001 on ta olnud sama õppetooli juhataja. Ta on omandanud magistrikraadi Peterburi Teatriakadeemia teatriuuringute osakonnas 1990. aastal ning kaitsnud samas 1995. aastal doktoritööd teemal „Teatrinuku traditsiooniliste liigutamismeetodite semantika“. Ta on esinenud nukuteatrikunstialaste ettekannetega mitmetel rahvusvahelistel konverentsidel, kirjutanud kümneid nukuteatrialaseid artikleid ning olnud žüriiliige erinevatel teatrifestivalidel, sh Kuldsel Maskil Venemaal.
Aastatel 2007–2011 oli Anna Turu Kunstiakadeemias eesti nukuteatritudengite, praeguste NUKU teatri näitlejate Katri Pekri, Mirko Rajase, Katariina Tamme, Sandra Lange, Kadri Kalda ja Kaisa Selde õpetaja. Aja jooksul inspireerisid Anna pedagoogilised eksperimendid teda väljendama oma ideid ka kunstiliselt, nii et 2009. aastal alustas ta oma lavastajakarjääri ning on tänaseks loonud visuaalteatrilavastusi Soomes, Poolas, Leedus ja Venemaal.
Rohkem infot lavastaja kohta leiad siit.
autor ja lavastaja ANNA IVANOVA BRAŠINSKAJA (Venemaa-Soome)
kunstnik SAŠA POLJAKOVA (Prantsusmaa)
koreograaf OLGA PRIVIS (Vene teater)
helikujundajad MIKK MENGEL, EKKE VÄSTRIK
valguskujundaja TRIIN RAHNU
mängivad JEVGENI MOISSEJENKOKATRI PEKRIMIRKO RAJAS,  KATARIINA TAMMTAAVI TÕNISSONKAISA SELDE

http://www.nuku.ee/teater/koolilastele/cantervillei-lossi-vaim/

0 kommentaari:

Postita kommentaar